Vacature: communicatiemedewerker / redacteur

Berengroep maakt zich sterk voor toegankelijke communicatie met name in de hoorsector. We doen dat op verschillende manieren. Het vervaardigen van concepten en het ontwikkelen van
communicatiemiddelen is daar één van.

Wij zouden graag ons team versterken met een ervaren

communicatiemedewerker/redacteur


Lees de volledige vacature op Doof.nl.

Bundeling tolk- en communicatiediensten in Tolkcontact

Tolkcontact, Signcall en tolkcentrum samen verder

Tolk- en communicatiediensten voor slechthorenden, doven en doofblinden gaan samen verder onder de naam Tolkcontact. Deze bundeling van activiteiten vormt een strategisch antwoord op de aangekondigde decentralisatie en dreigende versnippering. De combinatie kan (nog) sneller inspelen op maatschappelijke veranderingen. Tolkcontact kan nu vanuit één 'loket' een multidisciplinair dienstenaanbod bieden en dat werpt nu al zijn eerste vruchten af.

KPN CFO Jan Kees de Jager op bezoek bij Berengroep

KPN CFO Jan Kees de Jager bracht onlangs een bezoek aan KPN Teletolk, de bemiddelingsdienst van KPN waarmee doven, slechthorenden, mensen met een spraakbeperking én horende met elkaar kunnen bellen met tussenkomst van een tolk. KPN Teletolk wordt uitgevoerd vanuit het callcenter van Berengroep.

Benieuwd hoe dit bezoek verliep? Bekijk dan de video.

Berengroep wint VNG-aanbesteding Doventolkvoorziening

De Landelijke Regeling voor de uitvoer en bemiddeling van de Doventolkvoorziening is in het kader van de WMO (het leefdomein) gegund aan Berengroep. De VNG is namens alle gemeentes van Nederland de opdrachtgever van een aantal landelijke voorzieningen, waaronder de Doventolkvoorziening.

'Gelijkwaardige telefonie voor doven en slechthorenden'

In het februarinummer van het magazine CustomerFirst vertelt Pascal Ursinus over de dienstverlening van ons callcenter. Vanuit ons tolkcentrum bemiddelen tolken gebarentaal gesprekken tussen doven en horenden voor KPN Teletolk.

Boek: Zo praat ik

Als een kind niet goed kan praten of moeite heeft om taal te begrijpen, heeft dat vaak grote impact, ook op het gezin. Achter elk kind met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) gaat een verhaal schuil. Over de zorgen, de onzekerheid, het onbegrip, de begeleiding en de acceptatie.

NTR kinderprogramma's nu met gebarentolk

Diverse kinderprogramma’s van NTR Schooltv zijn nu online te zien met tolk gebarentaal. Het is een primeur dat deze programma’s in gebarentaal beschikbaar zijn. Een mooie productie uit het tolkcentrum en de filmstudio van Berengroep.

'Succes Generation' interviewt Pascal Ursinus over de kansen van een beperking

Eind mei schoof het online platform Succes Generation aan tafel bij Berengroep. Succes Generation reist stad en land af, op zoek naar inspirerende verhalen van mensen die het beste uit zichzelf halen. Al snel sprong Pascal op van zijn stoel en trapte het gesprek af met één van zijn wijze lessen: 'Creëer omstandigheden waarin jij het beste tot je recht komt'.

Jubileumnummer Gezond Gehoor

Het is feest! Vandaag verschijnt het 10e nummer van Gezond Gehoor. Het jublileumnummer is in een nieuw jasje gestoken. Naast een nieuwe layout bevat het nummer ook een aantal nieuwe rubrieken.

Boek: Zo hoor ik

Als een kind doof of slechthorend is, heeft dat vaak grote impact op het gezin. Achter elk kind met gehoorverlies gaat een verhaal schuil. Over de oorzaak, de onzekerheid, de zorgen, het onbegrip, de begeleiding en de acceptatie.