Berengroep wint VNG-aanbesteding Doventolkvoorziening


De Landelijke Regeling voor de uitvoer en bemiddeling van de Doventolkvoorziening is in het kader van de WMO (het leefdomein) gegund aan Berengroep. De VNG is namens alle gemeentes van Nederland de opdrachtgever van een aantal landelijke voorzieningen, waaronder de Doventolkvoorziening.

De Doventolkvoorziening wordt momenteel uitgevoerd door Menzis. Omdat Menzis aangegeven heeft hiermee te willen stoppen, heeft de VNG besloten de uitvoer en de bemiddeling gezamenlijk aan te besteden. Berengroep heeft de afgelopen periode met veel enthousiasme en inzet gewerkt aan een slim en compleet aanbod. De gunning van deze aanbesteding door VNG is een bijzondere gebeurtenis voor Berengroep.

Wij zijn er trots op dat VNG de aanbesteding aan ons gegund heeft. We zullen met veel plezier de komende jaren de uitvoer en de bemiddeling van de Doventolkvoorziening voor het leefdomein verzorgen. Inmiddels zijn we gestart met de uitvoer van de opdracht. Alle plannen moeten nu worden omgezet naar de praktijk, zodat er op 1 januari 2016 een geruisloze overgang van de Doventolkvoorziening voor het leefdomein kan plaatsvinden.