NTR kinderprogramma's nu met gebarentolk


Diverse kinderprogramma’s van NTR Schooltv zijn nu online te zien met tolk gebarentaal. Het is een primeur dat deze programma’s in gebarentaal beschikbaar zijn. Een mooie productie uit het tolkcentrum en de filmstudio van Berengroep.

Dove en slechthorende kinderen kunnen hiermee de afleveringen behalve in het gesproken Nederlands ook in gebarentaal zien. Ook voor horende kinderen die gebaren nodig hebben om de programma’s te volgen is dit een uitkomst. Net als voor dove ouders van horende kinderen. Dankzij de tolk, kunnen zij de programma’s nu makkelijker met hun kinderen meekijken.

De programma’s
Verschillende afleveringen van Sesamstraat, Koekeloere, Hoelahoep en Huisje Boompje Beestje zijn getolkt. Binnenkort zullen meer programma’s volgen. Nieuwsgierig? Bekijk de uitzendingen op de website van Schooltv.

Samenwerking
Berengroep heeft in opdracht van de NTR deze uitzendingen voorzien van een tolk gebarentaal. De tolken en cameramensen hebben zich hiervoor meerdere dagen teruggetrokken in de studio om alle afleveringen te tolken. De feedback van een panel van gebarentaalgebruikers heeft de productie nog verder verbeterd.